3e Decemberactie Voedselbank gaat van start

Datum:
3e Decemberactie Voedselbank gaat van start


Een aantal BASTA-bedrijven gaat voor het derde achtereenvolgende jaar in december voedselpakketten voor de Voedselbank inzamelen. Ymere en Delta Lloyd willen samen 500 pakketten gaan inzamelen. Net zoals vorig jaar is er vooral behoefte aan lang houdbare en voedzame basisproducten zoals thee, koffie, pasta, rijst en suiker.

Voorzitter van de directieraad van Ymere Karin Laglas: ‘Er zijn steeds meer mensen afhankelijk van de voedselbank. Vooral de decembermaand is voor hen een moeilijke tijd. Door kerstpakketten met basis-voedingsproducten aan te bieden, kunnen we de last voor deze mensen in de donkere decembermaand enigszins verlichten en er een feestelijk tintje aan geven. Laten we er met elkaar voor zorgen dat de voedselbankactie ook dit jaar weer een succes wordt.’
 
Bittere noodzaak
Dat de actie nodig is, blijkt wel uit deze harde cijfers: een gezin met twee volwassenen en twee kinderen komt pas  in aanmerking voor een voedselpakket als het moet rondkomen van minder dan 78 euro leefgeld per week. De Voedselbank is dan ook bittere noodzaak voor deze mensen. Laat de Voedselbank daarom niet in de kou staan en help mee aan de actie!

Vrijwilligers gezocht
Om de actie te laten slagen, is Ymere op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met inzamelen van producten. Tijdens een startbijeenkomst a.s. donderdag 13 november van 9:30 tot 11:00 uur op de 7e etage van Huys Azië wordt meer uitleg gegeven over de actie. Ymere-medewerkers kunnen zich als vrijwilliger opgeven bij Jan Voskamp van het team Leefbare Wijken. Ook Delta Lloyd kan nog goed vrijwillige hulp gebruiken: medewerkers kunnen zich melden bij Hester Apeldoorn van Delta Lloyd Foundation.