Decemberactie VB van Ymere groot succes

Datum:
Decemberactie VB van Ymere groot succes

Afgelopen woensdag was het zover: nadat dinsdag al 49 potten bonen in Alkmaar waren opgehaald, waren gisteren de andere locaties aan de beurt. De Ymere-ontmoet-bus reed langs alle overige 8 locaties om de ingezamelde producten op te halen.

Alle vrijwilligers hadden enorm hun best gedaan: pakken rijst, pasta, couscous, koffie, aardappelpuree, thee, maar ook aan suiker en pastasaus was gedacht. Op alle locaties lagen de producten klaar om opgehaald te worden door het decemberteam.

Ludieke acties
Op alle locaties was een ludieke actie bedacht om de producten te overhandigen zoals een heuse koffieproeverij in Huys Azië, een theeboom in Noord, een bruidje met rijst in West, een quiz in Hoofddorp en een libdub in Nobelhorst. In totaal zijn maar liefst 2150 producten verzameld voor De Voedselbank en het Voedselloket; een resultaat om trots op te zijn.

Waardecheque
Aan het eind van de middag heeft Roel Steenbeek, samen met een paar vrijwilligers van deze decemberactie, alle voedselproducten overhandigt aan Mariet Bolluijt, bestuurslid van De Voedselbank Amsterdam. Naast de pakketten kreeg De Voedselbank ook nog een waardecheque van €10.000,- uit handen van Roel Steenbeek. Hij had dit bedrag tijdens zijn afscheid van stakeholders verzameld. Mariet Bolluijt: ‘Een fantastisch resultaat voor onze 1800 klanten, precies wat we nodig hadden.’

Winnaar
In januari wordt bekend gemaakt welke Ymere-locatie de winnaar is van deze decemberactie. Dit wordt bepaald naar aanleiding van het aantal opgehaalde producten en hoe deze aan Roel Steenbeek en Jan Voskamp zijn overhandigd. Maar volgens Jan zijn alle locaties winnaars: ‘Wat wij hier voor elkaar hebben gekregen met zijn allen, in zo’n korte tijd, is fantastisch. Ik ben dan ook enorm trots. Hopelijk wordt deze decemberactie een nieuwe Ymere-traditie!’