Delta Lloyd Foundation gaat samenwerken met het lectoraat Armoede en Participatie

Datum:
Delta Lloyd Foundation gaat samenwerken met het lectoraat Armoede en Participatie


Delta Lloyd Foundation en het lectoraat Armoede en Participatie van de Hogeschool van Amsterdam gaan samenwerken. Met onderzoek, interventies en congressen willen Delta Lloyd Foundation en het Lectoraat een bijdrage leveren aan de vergroting van de financiële zelfstandigheid van kwetsbare groepen in de Nederlandse samenleving. Het contract is voor twee jaar en loopt eind 2016 af.

Niek Hoek, voorzitter Raad van Bestuur van Delta Lloyd: ‘Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking. Wetenschappelijk onderzoek stelt ons in staat om onze kennis op het gebied van armoedebestrijding en schuldenproblematiek verder te vergoten. Door het bundelen van de Hogeschool Amsterdam en de Delta Lloyd Foundation zijn wij beter in staat om de financiële zelfredzaamheid en het financieel bewustzijn van kwetsbare groepen te bevorderen.’

Gezamelijk einddoel
Lector Armoede en Participatie, dr. Roeland van Geuns: ‘Deze samenwerking stelt ons lectoraat in staat om op een breder terrein onze onderzoeksactiviteiten te ontwikkelen. Delta Lloyd Foundation verbindt financiële zelfredzaamheid met economische zelfstandigheid van de mensen die dat kunnen. Deze verbinding raakt het hart van het lectoraat Armoede en Participatie: ook wij koppelen armoede en economische zelfstandigheid. Ons gezamenlijk einddoel is een inclusieve samenleving, waarin meer mensen kunnen meedoen op de arbeidsmarkt – want uiteindelijk is werk de beste weg uit de armoede.’

Congres Financiële educatie en armoedebestrijding
Op donderdag 13 november 2014 organiseren Delta Lloyd Foundation, het lectoraat Armoede en Participatie en Stichting Innovatie Alliantie een congres met als thema ‘Financiële educatie en armoedebestrijding‘. Dit congres, dat plaatsvindt in pakhuis de Zwijger in Amsterdam, gaat in op de vraag welke mogelijkheden er zijn om financieel gedrag te beïnvloeden, in het bijzonder via financiële educatie.

Impactanalyse 
Het lectoraat Armoede en Participatie doet sinds 1 maart 2014 ook onderzoek naar de impact van de projecten die Delta Lloyd Foundation ondersteunt. De impactanalyse moet inzichtelijk maken welke effecten de verschillende projecten zelfstandig of in hun gezamenlijkheid hebben gehad op het financiële bewustzijn en financiële zelfredzaamheid van klanten en deelnemers.