Eerste BASTA-tafel zeer geslaagd

Datum:
Eerste BASTA-tafel zeer geslaagd


De eerste BASTA-tafel, die gisteren plaatsvond in Nieuw-West, is zeer succesvol verlopen: bedrijven uit de buurt konden alle zeven lokale projecten blijmaken: door direct concrete hulp toe te zeggen of door ze in contact te brengen met de nuttige instellingen of personen. Na afloop waren alle aanwezigen tevreden over de resultaten.

Aan tafel waren genodigd Niek Hoek (Delta Lloyd), Liesbeth Lossez (De Alliantie), Bart Lacroix (1% Club), Alexander Ribbink (Keen Venture Partners), Robert Monas  en Morgan Pierce (Tommy Hilfiger European Foundation) en Rhandy MacNack (Cargill). Nettie Sterrenburg  van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam was voorzitter. Ook nam Achmed Baâdoud, stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West plaats aan tafel.

Projecten
In samenwerking met een wijkcoördinator van De Alliantie en een adviseur van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam zijn vooraf zeven projecten in Amsterdam Nieuw-West geselecteerd. De projecten leveren een bijdrage aan diverse aspecten van armoedebestrijding. Dit kan zijn bestrijding van sociale armoede, bevordering van gezondheid, vergroten van arbeidsmogelijkheden of het verbeteren van de leefomgeving. Vertegenwoordigers konden hun hulpvraag kort toelichten. Daarvoor kregen ze precies één minuut, waarna de tafelgasten vragen over het project konden stellen. Vervolgens werd geïnventariseerd wie welke hulp kon bieden.

Concrete resultaten
Na afloop constateerde Nettie Sterrenburg dat alle zeven projecten blij de deur uit zijn gegaan. Tijdens de afsluitende borrel werd duidelijk dat ook de tafelgasten enthousiast zijn over de resultaten van deze eerste BASTA-tafel. In de derde week van oktober maken we op deze plaats bekend welke hulp de bedrijven concreet hebben kunnen bieden: dus waar de gisteren gedane toezeggingen toe hebben geleid.

Pragmatische hulp
Niek Hoek, bestuursvoorzitter van Delta Lloyd, toonde zich na afloop heel positief: ‘Ik vind het een leuk en goed concept. Het toont het belang aan van dit soort stimulerende netwerken. Mooi om te zien hoeveel ideeën er in een groepje als dit ontstaan over hoe je een project handen en voeten kunt geven. Mensen uit het bedrijfsleven hebben een pragmatische instelling, waar deze instellingen erg mee geholpen zijn. Ik vind wel dat als je iets belooft, je het ook waar moet maken, dus je moet hulp aanbieden die dicht bij je organisatie ligt.’