Feenstra biedt warme hulp

Datum:
Feenstra biedt warme hulp


Aan de BASTA-tafel in het Centrum vroeg Stichting Oudezijds 100 om hulp bij de onderhoud van de gebouwen. Feenstra heeft begin dit jaar vrijwel de gehele cv-installatie vernieuwd.

Stichting Oudezijds 100 is een woongemeenschap die concrete hulp biedt in de vorm van inloop, maatschappelijke opvang, begeleid wonen, medisch maatschappelijke werk en medische zorg voor onverzekerden.

Dringend aan vervanging toe
De stichting vroeg de gasten aan de BASTA-tafel om hulp bij het onderhoud van de gebouwen. Zo waren de lekkende gietijzeren cv-leidingen dringend aan vervanging toe. In oktober heeft Piet Portegijs van de Feenstra-vestiging in Heerhugowaard in kaart gebracht wat er zoal moest gebeuren.

Veel te doen
De cv-installatie bleek inderdaad toe aan vervanging. Er moest komen: een nieuwe cv-ketel met weersafhankelijke regeling (thermostaat), een boiler van 120 liter, een nieuwe rookgasafvoer en een nieuwe luchttoevoer, twee nieuwe radiatoren en vijf nieuwe thermostatische afsluiters. Verder moest het leidingnet grotendeels vervangen worden en geïsoleerd.

Warme hulp
Toen in december 2015 de nodige spullen binnen waren, kon Feenstra aan de slag gaan. In januari hebben ze hun werkzaamheden opgeleverd, net voor de eerste echte koude periode deze winter. De totale kosten heeft Feenstra geheel voor eigen rekening genomen. Daarmee hebben ze een warme ondersteuning geleverd aan het dankbare werk van de Stichting Oudezijds 100.

‘Feenstra wil voor alle bewoners in Nederland een veilige, gezonde en duurzame woonomgeving realiseren. Wij zijn blij met organisaties als Stichting Oudezijds 100 en ondersteunen graag het goede werk dat zij verrichten,’ zegt Ernie van Dalen, COO van Feenstra. 

Namens BASTA hartelijk dank!