Het Formulieren Café krijgt steun van gemeente

Datum:
Het Formulieren Café krijgt steun van gemeente


Tijdens de BASTA-tafel in Amsterdam-Noord vroeg het Formulieren Café hulp van een marketingadviseur, die hen kan adviseren hoe ze ook de kwetsbaarste groep buurtbewoners in Noord kunnen bereiken. Inmiddels krijgen ze hulp van de Beleidsadviseur Armoede van de Gemeente. Bovendien heeft Amsterdam-Noord het project € 10.000,- steun uit het armoedebudget toegekend.

Studenten helpen in het Formulieren Café bewoners uit Noord met hun administratie. Ze helpen hen de post te begrijpen, formulieren in te vullen en brieven naar instanties te schrijven. Arjan Vliegenthart (wethouder Werk, Inkomen en Participatie van de Gemeente Amsterdam) was tijdens de BASTA-tafel erg onder de indruk van dit initiatief, dat is opgezet door Ymere, Doras en de Academie van de Stad. Hij zegde toe te gaan uitzoeken hoe de gemeente het Formulieren Café kan ondersteunen.

Nuttige contacten
Eva van der Meulen, één van de studenten die als studentcoördinator vanuit de Academie van de Stad werkt voor het Formulieren Café, heeft eind augustus een vruchtbaar overleg gevoerd met Ibtisame El-Kouaa, Beleidsadviseur Armoede bij de Gemeente. ‘Ibtisame is geen marketingadviseur, maar kan ons aan heel nuttige contacten helpen. Zoals de dedicated klantmanagers van organisaties die bij mensen met schulden thuis komen. En de Samen Doen-teams en de OKTeams in Noord. Verder gaat ze voor ons na welke vergelijkbare initiatieven er zijn in de stad, waar ze ons mee in contact kan brengen. En dankzij haar mogen we de training ‘Wegwijs in schuldhulp’ volgen. Met deze contacten en kennis kunnen we nog meer mensen in Noord helpen!’

Financiële steun
Daarnaast is een bedrag van € 10.000,- aangevraagd voor de vergoeding van de projectkosten voor de inzet van de studenten van de Academie van de Stad. Onlangs kreeg het Formulieren Café het goede nieuws dat dat bedrag is toegekend. Het komt uit het armoedebudget van Amsterdam-Noord.