Nieuwe loods Voedselbank

Datum:
Nieuwe loods Voedselbank

18 september wordt de nieuwe loods van de Voedselbank Amsterdam geopend. BASTA-bedrijf Ymere leverde menskracht om de verbouwing te kunnen realiseren.

De vorige loods aan de Oostenburgermiddenstraat moest worden gesloopt. Snel moest een geschikte nieuwe locatie worden gevonden, die zowel als bevoorradingscentrum voor de uitgiftepunten in Amsterdam, als distributiecentrum voor andere voedselbanken in Noord-Holland kan dienen én als kantoorruimte voor de stafmedewerkers.

Mankracht Ymere
Voor de Voedselbank kon verhuizen, moest er nog van alles gebeuren: er waren nieuwe, passende koelinstallaties en stellingen nodig. Woningcorporatie Ymere heeft menskracht beschikbaar gesteld in de persoon van een technisch projectleider, die een plan van aanpak heeft gemaakt. Het resultaat is een fraaie, ruime nieuwe loods, die aan alle eisen voldoet.

Plan van aanpak
De loods moest in het kader van de voedselveiligheid worden aangepast voor de nieuwe functie. José Fernandez-Salas, projectleider onderhoud SVB van MensKracht (Ymere) vertaalde de aanwijzingen m.b.t. voedselveiligheid in een plan van aanpak voor een aannemer en ook maakte hij een inschatting van de kosten. Zo zorgde José er voor dat de verbouwing vlekkeloos kon verlopen.