Opknapteam Ymere aan de slag bij Computerbrain

Datum:
Opknapteam Ymere aan de slag bij Computerbrain


Tijdens de derde BASTA-tafel, die op 3 december plaatsvond in Zuidoost, vroeg Stichting Computerbrain hulp bij het opknappen van hun locatie. Een klussenteam van Ymere heeft afgelopen week deze klus geklaard.

Stichting Computerbrain verzorgt huiswerkbegeleiding en laagdrempelige, praktijkgerichte computertraining voor jongeren en volwassenen. Door ze zowel computer- als sociale vaardigheden bij te brengen, biedt Computerbrain sociaal-kwetsbare bewoners van Amsterdam Zuidoost een beter toekomstperspectief. De ruimte waarin ze trainingen geven, was echter dringend aan een opknapbeurt toe.

Ymere biedt klussenteam
Tijdens de BASTA-tafel in Zuidoost bood Eric van Kaam, directeur van Ymere, een opknapteam en materialen om de locatie weer fris en aantrekkelijk te maken. De uitvoering is afgelopen week gedaan door het klussenteam van Buurtbeheerbedrijf Oost. Het klussenteam bestaat uit twee ervaren allround vaklieden en twee leerlingen die het vak in de praktijk leren.

computerbrain_opknapteam

Klussenbegeleiders Frans en Marcel

Meerwaarde in verbinding
Ymere heeft de buurtbeheerbedrijven opgezet om in stedelijke vernieuwingsgebieden de leefbaarheid en de betrokkenheid van bewoners te waarborgen. Eric van Kaam: ‘Los van de praktische hulp vanuit het bedrijfsleven, verbinden we aan de BASTA-tafel het ene burgerinitiatief met het andere. Dat is ook een belangrijke meerwaarde van deze opzet.’

Het eindresultaat is een presentabelere en comfortabelere ruimte. ‘Het is heel erg mooi geworden en we zijn er dan ook zeer tevreden mee. Zeer bedankt!’ zegt Jemima Botchey van Stichting Computerbrain.