Resultaten 10e BASTA-tafel Amsterdam-Noord

Datum:
Resultaten 10e BASTA-tafel Amsterdam-Noord


Op 29 maart vond de 10e (!) BASTA-tafel plaats in Amsterdam-Noord. Het heeft even geduurd, maar inmiddels zijn de resultaten bekend: wie heeft welke hulp geboden?

Aan deze BASTA-tafel kwamen vijf, vooraf geselecteerde projecten in Noord pitchen. Allemaal wijden ze zich op hun eigen wijze aan de bestrijding van armoede, in al zijn vormen. Voor een groot deel van de vragen is inmiddels een antwoord gevonden. Voor andere wordt nog druk gezocht naar een oplossing. Zodra die er is, melden we dat op deze pagina.

Tafelgasten
Aan deze BASTA-tafel namen plaats: Steven Jonkman (Delta Lloyd Bank), Linda Sas (Ymere), Henri Viswat (Tempo-Team) en Nikki Douglas (Atlassian). De doeners aan tafel – de mensen die zorgen dat de gedane toezeggingen ook echt worden gerealiseerd – zijn: Hester Apeldoorn (Delta Lloyd Foundation), Steven Ivangh (Comfort Partners), Jan Voskamp (Ymere) en Jan Kaan (Atlassian).

Welke hulp is er tot nu toe geboden?

Hulpvraag Resultaat
Gewichtige dames & Zware jongens helpen arme noorderlingen met afvallen. Wie helpt na afloop van het project terugval te voorkomen?

 

 • Atlassian heeft het project in contact gebracht met de opleiding Gewichtsconsulent; studenten zijn zeer geschikt als anti-terugval-maatje (‘Maatje meer’).
 • Tempo-Team kan deelnemers hulp bieden bij solliciteren.
 • De directeur van de bedrijfsfitness van Delta Lloyd is enthousiast over een sportclinic door zijn instructeurs.
 • Delta Lloyd Foundation zoekt binnen Delta Lloyd naar vrijwilligers als ‘Maatje meer’. Inmiddels zijn twee medewerkers aan de slag als maatje.
Flora Kokjes organiseren allerlei activiteiten voor de Noordse jeugd én koken een gezonden maaltijd voor ze. Wie kan hen helpen met de boekhouding en wie weet een geschikte (betaalbare en grote) ruimte?
 • Tempo-Team is op zoek naar een uitzendkracht die (op hun kosten) de administratie op orde gaat brengen.
 • Als die klaar is, zal Delta Lloyd Bank de financiële administratie adopteren.
 • Ymere heeft gezocht naar een betaalbare ruimte, maar tot op heden niets kunnen vinden.
Warm Welkom maakt statushouders wegwijs in de Nederlandse samenleving. Wie kan de deelnemers helpen aan een (werk)plek waar statushouders kunnen meelopen om de taal te oefenen? Wie kan mensen met een diploma helpen aan werk?
 • Deelnemers van Warm Welkom zijn inmiddels enthousiast aan de slag bij de tuinenopknapploeg van Ymere in Noord.
 • Tempo-Team, Delta Lloyd, Atlassian en Warm Welkom houden in juli een tweede brainstormsessie over een gezamenlijk employablity-traject.
 • Atlassian heeft Warm Welkom aangemeld op een online platform voor vluchtelingen (wordt ontwikkeld door groepje studenten).
Elythé is een buurtwinkel zonder winstoogmerk. Wie biedt een vrijwilliger die kan helpen bij het maken van publiciteit voor Elythé? Wie kan hen helpen aan ongeveer 5 (afgeschreven) bureaustoelen en een tafel?
Op stap met Linda: Linda gaat regelmatig op stap met stadspashouders. Wie heeft een tablet en een smartphone met voldoende geheugen om de uitjes efficiënter te kunnen organiseren en wie kan haar adviseren over een rechtsvorm?
 • Met dank aan de medewerkers van Delta Lloyd Bank is Allen en Overy nu pro bono bezig om Linda’s werkzaamheden onder te brengen in een stichting.
 • Comfort Partners heeft een tablet en telefoon bij Linda afgeleverd.
 • Atlassian heeft Linda geholpen met software voor evenementen, plus hulp bij installatie en gebruik.
 • Medewerkers van Atlassian zijn als hulp meegeweest op een uitje.

 

De volgende BASTA-tafel staat op 20 september in Nieuw-West, waar 3 jaar geleden de eerste tafel stond.