Resultaten 1e BASTA-tafel 10 september Nieuw-West

Datum:
Resultaten 1e BASTA-tafel 10 september Nieuw-West


Zoals beloofd melden we de resultaten van de allereerste BASTA-tafel, die op 10 september plaatsvond in Nieuw-West. Kortgezegd kunnen we stellen dat alle projecten geholpen zijn; hetzij in de vorm van concrete hulp, hetzij met nuttige contacten. Hieronder kun je lezen welke hulp door wie is geboden.

Tafelgasten
Aan tafel waren genodigd Niek Hoek (Delta Lloyd), Liesbeth Lossez (De Alliantie), Bart Lacroix (1% Club), Alexander Ribbink (Keen Venture Partners), Robert Monas en Morgan Pierce (Tommy Hilfiger European Foundation) en Rhandy MacNack (Cargill), plus ‘doeners’ van Delta Lloyd en De Alliantie. Nettie Sterrenburg  van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) was voorzitter.

Wie bood welke hulp?

Hulpvraag Resultaat
Samen Koken En Netwerken (SKEN) zoekt een ruimte om in te koken en een oven. De 1%Club helpt met crowdfunding voor een oven. Naar een ruimte wordt nog uitgekeken door vastgoedpartners van Keen venture Partners, Delta Lloyd en Cargill.
Stichting Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC) vraagt een marketingstrateeg die hen kan helpen bij profilering en crowdfunding.   ABC heeft een masterclass crowdfunding kunnen volgen bij 1%Club en een communicatiedeskundige (via Keen Venture Partners) komt hen helpen met hun PR-plan om meer vrijwilligers te werven. Delta Lloyd en De Alliantie zijn binnen hun eigen bedrijf taalcoaches aan het mobiliseren.
De Speeltuin voor Volwassenen vraagt om een connectie met de leverancier van sport/speeltoestellen. De VCA brengt hen in contact met andere organisaties met dezelfde doelstellingen en doelgroep en 1%Club brengt de stichting in contact met een ontwerpbureau voor dit soort apparaten.
De Einsteinschool zoekt rolmodellen: mannen of vrouwen met een niet-Nederlandse culturele achtergrond, die door hard leren een goede toekomst voor zichzelf hebben gecreëerd. Cargill en Tommy Hilfiger (via De Alliantie) bieden rolmodellen. Keen Venture Partners verwijst voor rolmodellen naar de (alumni van) IMC Weekendschool. Delta Lloyd stelt de Einsteinschool voor om DL-collega’s uit te nodigen om tijdens de Week van het Geld (9 t/m 13 maart 2015) de Cash Quiz te komen spelen op de school.
Studiezalen Nieuw-West zoekt schooltassen voor  70 basisonderwijsleerlingen en 80 leerlingen in het voortgezet onderwijs. De Tommy Hilfiger Foundation heeft 72 backpacks gedoneerd voor het jongere meisjessegment; Keen Venture Partners draagt bij aan de financiering van de overige rugzakken.
Het Klussenteam wil graag professionaliseren. Een EHBO/BHV-cursus kan hen daarbij helpen. Het Klussenteam mag, samen met het meidenteam, bij Delta Lloyd  een EHBO-cursus komen volgen.
Het Street Art Museum zoekt meer bekendheid (om zo meer werkervaringsplekken te kunnen realiseren) en vraagt vervoer naar Nieuw-West tijdens de Museumnacht. Tommy Hilfiger zorgt ervoor dat Amsterdam Cares komt helpen schilderen en De Alliantie stelt muren beschikbaar. Keen Venture Partners zorgt voor een connectie met het Stedelijk Museum.

 

Financiële hulp via crowdfunding
Projecten die daarnaast ook nog financiële hulp nodig hebben, kunnen campagne voeren op de BASTA-crowdfundingpagina. Daar vind je nu al de campagnes voor Samen Koken En Netwerken (SKEN) en Studiezalen Nieuw-West: www….