Resultaten 2e BASTA-tafel 17 september Oost (Indische buurt)

Datum:
Resultaten 2e BASTA-tafel 17 september Oost (Indische buurt)


Een maand na de tweede BASTA-tafel, die op 17 september plaatsvond in de Indische Buurt, melden we zoals beloofd hier de resultaten. Ook de projecten aan deze tafel zijn niet met lege handen naar huis gegaan: zij kregen concrete hulp en in ieder geval nuttige contacten. Hieronder kun je lezen welke hulp door wie is geboden.

Tafelgasten
Deze keer waren aan tafel genodigd: van ABN AMRO Ernst Boekhorst, directeur Foundation en Leonie Verwer Young ABN AMRO, van IBM Warner Dijkhuizen, manager Corporate Affairs en Karin de Boer Young IBM,  van Ymere  Karin Laglas, directievoorzitter en Willem Jansen Young Ymere en wethouder Nevin Özütok (portefeuillehouder Zorg en Welzijn Indische Buurt). Vanuit het  Armoede Elftal van de burgemeester waren Roel Steenbeek (ambassadeur Ymere) en  Frieda Pater (RCOAK) aanwezig.

Wie bood welke hulp?

Hulpvraag Resultaat
Cybersoek vraagt vrijwilligers voor het project Open Inloop Taal en een ambassadeur voor het project Cyberlab. IBM gaat vrijwilligers leveren voor Open Inloop Taal en voor Cyberlab; ABN Amro gaat met BASTA brainstormen over een geschikte ambassadeur.
Info&Zo vraagt een stageplek voor een ICT-er en een voor een conciërge. Daarnaast vragen ze hulp bij opknappen van een nieuwe ruimte. Ymere stelt 2 onderhoudsmannen beschikbaar om hun nieuwe  ruimte op te knappen.
Doorstroomhome vraagt tijdelijke huisvesting voor mensen die tijdelijk zonder woonruimte zitten. Ook vragen ze goede spullen die hergebruikt kunnen worden, zoals gaskachels en verhuishulp: beschikbaar stellen van bestelbusjes. Ymere heeft co-makers Feenstra en Comfort Partners benaderd: zij gaan een aantal kachels/combiketels leveren. Het RCOAK stelt vanuit hun noodpot gaskachels en koelkasten ter beschikking en gaat verhuishulp bekostigen.
Carriërestraten zoekt stage- en/of leerwerkplekken met een duurzame begeleiding van ongeveer zes maanden.  Carriërestraten gaat pitchen bij Starters4Communities om starters te vragen met hen mee te denken.
Starters4Communities (S4C) vraagt hulp bij het succesvol maken van crowdfundingcampagnes. ABN AMRO heeft S4C voor een kennisdeelsessie over crowdfunding uitgenodigd.


Financiële hulp via crowdfunding
Projecten die daarnaast ook nog financiële hulp nodig hebben, kunnen campagne voeren op de BASTA-crowdfundingpagina.