Resultaten 3e BASTA-tafel 3 december Zuidoost

Datum:
Resultaten 3e BASTA-tafel 3 december Zuidoost


Begin december vond de derde BASTA-tafel plaats in Zuidoost. Daar beloofden we na 5 weken resultaten te melden: wie heeft welke hulp geboden? Vanwege de tussenliggende feestdagen is dat iets later geworden, maar we hebben wel veel goed nieuws te melden.

Tafelgasten
Aan deze derde BASTA-tafel namen plaats: Eberhard van der Laan (coach Elftal tegen Armoede), Niek Hoek (Delta Lloyd), Eric van Kaam (Ymere), Casper Schouten (Kennedy van der Laan), Mirjam Breekelmans (Tempo Team) en Maurice Brederode (Edwin van der Sar Foundation). De bijeenkomst werd in goede banen geleid door Carmen Hogenelst, organisatieadviseur van Kansrijk Zuidoost. De ‘doeners’ die zorgen dat alle toezeggingen ook daadwerkelijk worden gerealiseerd, waren dit keer afkomstig van BASTA-partners Ymere, Tempo Team en Delta Lloyd.


Welke hulp is er tot nu toe geboden?

Hulpvraag Resultaat
Het Lunch Café (een initiatief van overblijfmoeders van BSO De Schakel) zoekt een eigen ruimte waar ze tussen de middag kinderen van ouders met een krappe beurs – in een gezellige omgeving – een voedzame maaltijd kunnen voorzetten. Dankzij de burgemeester heeft wethouder onderwijs Korthals contact met basisschool de Schakel opgenomen. Dit heeft resulteerde in vervolg-gesprekken met Het Lunch Café. Het Lunch Café gaat waarschijnlijk in De Schakel zelf voor de hele school de lunch verzorgen (in samenwerking met de naastliggende praktijkschool die een grote keuken bezit). Er wordt dan ook gekeken naar subsidiemogelijkheden voor goedkope, warme maaltijden. Ook wordt gekeken of de automatische afschrijvingen kunnen worden vervangen door contante betaling (zodat ouders niet in de schulden kunnen komen).
Magnified Potential wil i.s.m. middelbare scholen schooluitval bij (kwetsbare) jongeren voorkomen. Kennedy van der Laan leverde een nuttig contact bij het Ignatius Gymnasium en TempoTeam één bij het Vossius. Magnified Petential neemt nog contact met hen op.
United Different Voices (UDV) wil meer bekendheid voor haar rondleidingen in Zuidoost, waarmee ze de beeldvorming van dit stadsdeel positief willen beïnvloeden (‘Heel Nederland kent de Bijlmer, weinigen zijn er geweest’) Mirjam Brekelmans (TempoTeam) gaat – bij wijze van personeelsuitje – op 20 januari met haar team op Bijlmer Experience.
Het Participatie Team Amsterdam Zuidoost wil voor senioren in Zuidoost een aantal voorlichtingsbijeenkomsten organiseren over pensioenen en verzekeringsproducten. Het P-Team organiseert met behulp van Delta Lloyd Foundation een pensioen-event (op een nog in te plannen datum).
Computerbrain zoekt hulp bij een opknapbeurt van hun trainingsruimte en 30 tot 50 gebruikte laptops en pc’s zodat de cursisten thuis ook aan de slag kunnen. Ymere stelt een vakman ter beschikking en TempoTeam en Delta Lloyd hebben samen een groot aantal desktopcomputers geregeld. Microsoft verzorgt de benodigde W7 en Office-programma’s.
Stichting Women Motivation Integration zoekt materiële ondersteuning voor haar fietscursus: de stichting wil de dames niet alleen leren fietsen, maar ook verkeersles geven en ze leren bandenplakken. De Edwin van der Sar Foundation stelt een filmploeg ter beschikking voor een instructiefilmpje dat op 19 januari wordt opgenomen en heeft een mooie DUO-fiets en 10 bandenplaksets gedoneerd.

 

Financiële hulp via crowdfunding

Projecten die daarnaast ook nog financiële hulp nodig hebben, kunnen campagne voeren op de BASTA-crowdfundingpagina.