Resultaten 4e BASTA-tafel Amsterdam-Noord

Datum:
Resultaten 4e BASTA-tafel Amsterdam-Noord


Op 2 februari vond de vierde BASTA-tafel plaats in de Noorderparkkamer in Amsterdam-Noord. Zoals gebruikelijk melden we op deze plaats de resultaten: wie heeft welke hulp geboden? 

Tafelgasten
Aan deze BASTA-tafel namen plaats: Arjan Vliegenthart (wethouder Werk, Inkomen en Participatie van de Gemeente Amsterdam), Hans van der Noordaa (Delta Lloyd), Eric van Kaam (Ymere) en Rob Heesen (HEMA). De ‘doeners’ die zorgen dat alle toezeggingen ook daadwerkelijk worden gerealiseerd, waren dit keer afkomstig van Ymere, Delta Lloyd en HEMA. De bijeenkomst werd begeleid door Leo Rietveld van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA).


Welke hulp is er tot nu toe geboden?

Hulpvraag Resultaat
Het Leefkringhuis zoekt vrijwilligers om in supermarkten klanten te vragen voedsel te doneren voor de 350 voedselpakketten die Het Leefkringhuis wekelijks uitdeelt. Daarnaast zoeken ze vrijwilligers die kunnen helpen bij het invullen van belastingaangiften.
 • Delta Lloyd Foundation heeft een aantal vrijwilligers verzameld om te helpen met het invullen van belastingformulieren. Ook heeft de Foundation het Leefkringhuis uitgenodigd om deelnemers aan te dragen voor een kosteloos coachingstraject (verzorgd door Brand New Job), met als doel ze binnen maximaal een half jaar aan een nieuwe baan te helpen.
 • Daarnaast blijft hulp bij het invullen van belastingformulieren van harte welkom: de spreekuren zijn op dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend (van 9 tot ca. 11 uur).
 • De wethouder biedt aan in gesprek te gaan over hulp vanuit de gemeente. Ook gaat hij proberen een aantal vrijwilligers te enthousiasmeren voor de Voedselbank-acties. Eén team meldde al een goede opbrengst: ze hebben het heel leuk gevonden.
Noorderpark in Beweging zoekt vrijwilligers die kwetsbare Noorderlingen kunnen motiveren en helpen bij deelname aan evenementen als de Dam tot Damloop en de Vondelparkloop. Verder zoeken ze materialen ter ondersteuning van de training, zoals nordicwalkingstokken, hoofdlampjes, gewichtjes en elastische banden.  

 • Een aantal leden van het Delta Lloyd Runningteam heeft als renmaatje deelnemers van NiB begeleid in de voorbereiding naar de loop.
 • HEMA heeft handdoeken geschonken voor de zwemgroep en startbewijzen verzorgd voor de Dam tot Damloop 2015.
Het Formulieren Café (FC), gerund door studenten van het project Springlevend Van der Pek, helpen buurtbewoners met hun administratie. Het FC zoekt een marketingadviseur die hen kan helpen om ook de kwetsbaarste groep buurtbewoners te bereiken.
 • Per 1 april gaan de twee student-coördinatoren van het FC meelopen met de huisbezoeken van Huurincasso van Ymere. Vanuit het FC kan er zo breder gekeken worden naar wat de huurder nodig heeft en zo nodig kan er een afspraak worden gemaakt met het FC.
 • Een aantal medewerkers van de Gemeente heeft aangegeven hier graag bij te helpen.
De Vrouwenbazaar zoekt computers, een afsluitbare kast en een vrijwilliger die bereid is om met kennis te ondersteunen. Verder zoekt de Vrouwenbazaar naaimachines en stoffen.
 • HEMA heeft een drietal naaimachines geregeld en een enorme hoeveelheid stoffen.
 • Delta Lloyd leverde een afgeschreven – maar nog prima functionerende – computer, en kon via Microsoft met korting de nodige software aanschaffen.
 • Een vrijwillige eigenondernemers-schapsspecialist van de Gemeente komt een keer les geven aan de vrouwen.
 • Ymere levert een afsluitbare kast.
Pek-O-Bello heeft een tijdelijke, gedeelde ruimte, maar heeft behoefte aan een grotere inloophuiskamer. Verder zoeken ze een computer met softwarepakket, een scanner en printer.
 • Buurtregisseur Sander Vermeer van Ymere is in gesprek met Pek-O-Bello.
 • Ook hier levert Delta Lloyd een afgeschreven – maar nog prima functionerende – computer, en kon via Microsoft met korting de nodige software aanschaffen.
 • HEMA leverde T-shirts (om tijdens acties te dragen).
Samen Kappen gaat een De Banne Beautydag organiseren en zoekt beautyartikelen, kleding en inhoud voor goodiebags. Verder zoeken ze kappers, manicures en pedicures. En wie kan Samen Kappen helpen bij de opzet van een campagne ‘Vrijwillige uiterlijke verzorgers gezocht’?
 • HEMA heeft een aantal make-upkoffers voor de Banne Beautydag kunnen vullen met mooie producten.
 • Samen Kappen heeft zich ingeschreven voor de Betere Buurtprijs van Ymere.
 • Op advies van Delta Lloyd hebben ze hulp voor de campagne gevraagd op het platform voorelkaarmetelkaar.nl.
Wie kan het Repair Café adviseren over een meerjarig pr-plan? De bedoeling van het plan is om zowel nieuwe buren als fondsen te bereiken, aangezien de subsidie van de gemeente voor de huur na 2015 afloopt.
 • In overleg met het Repair Café wordt er binnen Delta Lloyd gezocht naar een marketingadviseur die kan helpen bij een goed pr-plan.
Stichting Witte Tulp Noord zoekt mensen uit de mediawereld die een gastcollege kunnen komen geven en (media)bedrijven waar een bedrijfsbezoek georganiseerd kan worden. Verder zoeken ze voor de Media Academy 5 pc’s voor video-/fotobewerking
 • De leerlingen van de Media Academy komen bij Delta Lloyd een inspiratiesessie Leadership volgen.
 • Ook HEMA ontvangt dit jaar graag de studenten.
 • Helaas had geen van de aanwezige bedrijven de connecties om de speciale computers voor de Witte Tulp te regelen. Heb jij die wel? Neem dan even contact op met BASTA. Dan regelen wij de rest.

 

Financiële hulp via crowdfunding
Projecten die daarnaast nog financiële hulp nodig hebben, kunnen campagne voeren op de BASTA-crowdfundingpagina.