Resultaten 7e BASTA-tafel Amsterdam-West

Datum:
Resultaten 7e BASTA-tafel Amsterdam-West


Op 7 december vond de zevende BASTA-tafel plaats in Amsterdam-West. Inmiddels zijn de resultaten bekend: wie heeft welke hulp geboden?

Veel IT-vragen
In samenwerking met de VCA zijn vooraf acht projecten in Amsterdam-West geselecteerd. Allemaal wijden ze zich op hun eigen wijze aan de bestrijding van armoede, in al zijn vormen. De geselecteerde projecten in West stelden opvallend veel IT-gerelateerde hulpvragen. Variërend van hulp bij het maken van een online volgregistratiesysteem voor een cultureel leerwerkbedrijf tot softwarelicenties, nodig om een taal-app te bouwen voor nieuwkomers. Voor een groot deel van de vragen is inmiddels een antwoord gevonden. Voor andere wordt nog druk gezocht naar een oplossing. Zodra die er is, melden we dat op deze pagina.

Tafelgasten
Aan deze BASTA-tafel namen plaats: Ingrid de Graaf (Delta Lloyd), Eric van Kaam (Ymere), Dillianne van den Boogaard (De Alliantie), Martijn Janssen (Tempo-Team), Rob van Hemert (Hemubo), Robert Monas (Tommy Hilfiger), Frieda de Pater (Stichting RCOAK) en Jeroen van Berkel (Stadsdeel West). De ‘doeners’ die zorgen dat alle toezeggingen ook daadwerkelijk worden gerealiseerd, waren dit keer afkomstig van Tempo-Team, Delta Lloyd, De Alliantie en Ymere.

Welke hulp is er tot nu toe geboden?

Hulpvraag Resultaat
Stichting Taalmenu zoekt 3 licenties voor Adobe Captivate om een taal-app voor nieuwkomers (vluchtelingen) te ontwikkelen + 8 laptops die in het leercentrum gebruikt kunnen worden. Ook kunnen ze deskundige hulp gebruiken bij de ontwikkeling van de website.
 • Delta Lloyd sponsort 1 licentie en Stichtring RCOAK de andere 2.
 • Tempo-Team & Hemubo leveren beiden 4 (gereviseerde) laptops.
 • Ymere heeft een afspraak bij Vluchtelingenwerk over ondersteuning.
B-Challenged zoekt hulp bij maken van een nieuw online volgregistratiesysteem + hulp bij de ontwikkeling van samenwerking met culturele instellingen.
 • Delta Lloyd is intern nog op zoek naar een IT-vrijwilliger.
 • Ymere brengt B-Challenged in contact met Garage Notweg (een vergelijkbaar initiatief).
Stichting Kantara-Brug zoekt tablets of contact met een leverancier die deze wil sponsoren/leveren voor een mooie prijs. Door een spaarsysteem kunnen de mannen zelf elk 100 euro bijleggen.
 • Tempo-Team heeft geïnformeerd bij hun vaste leverancier van hardware; helaas had die geen tablets beschikbaar.
Leef up zoekt contact bij een zorgverzekeraar die wil praten over onderzoek naar het effect van Chi Kung en die eventueel het project mee zouden willen financieren.
 • Delta Lloyd heeft de initiatiefneemster in contact gebracht met de juiste persoon bij CZ. Helaas ziet CZ geen kans om mee te denken over het onderzoek. Leef up gaat gestaag verder met hulp zoeken.
 • De Alliantie heeft haar in contact gebracht met The Eight Group (een gelijksoortig initiatief in Nieuw-West).
Foor el Qaar zoekt financiële ondersteuning voor onderhoud en benzine voor de Piaggio Ape (driewielig voertuigje) waarmee ze brood rondbrengen. Voor de toneellessen zoeken ze toneelkleding. En tot slot zoeken ze een eigen ruimte.
 • Bij Stichting RCOAK ligt een aanvraag voor financiële ondersteuning.
 • Ymere heeft een ruimte in Garage Notweg beschikbaar: niet gratis, maar tegen een sterk gereduceerd huurtarief.
De Crusaders is een American football-club die hulp zoekt bij het opknappen van de binnenkant van het clubhuis en iemand die daar een sterke wifi-omgeving kan aanleggen, zodat de jonge clubleden er hun huiswerk kunnen maken.
 • Tommy Hilfiger gaat het clubhuis opknappen samen met Amsterdam Cares: laatstgenoemde levert dan materialen, TH de vrijwilligers.Een vrijwilliger van Delta Lloyd kan helpen met de wifi, zodra de Crusaders een wifi-aansluiting hebben.
VersePers zoekt audiovisuele software(licenties) voor de pc, Mac en laptops van VersePers (Windows, Final Cut of Adobe, Pinacle Illusion). Verder zoeken ze een afgeschreven A3-printer én een grotere locatie.
 • Hemubo gaat met eigen A3-printer de prints verzorgen . 
 • Delta Lloyd heeft 2 computers afgeleverd.
 • VersePers is met Ymere en De Alliantie in conclaaf over ruimte.
Stichting I can change the world with my two hands zoekt een transportfiets om bestellingen (zoals aarde en compost) af te kunnen leveren.
 • Er is mailcontact tussen de stichting en Tommy Hilfiger. 
 • Tempo-Team gaat een directeur van een fietsfabriek vragen of hij de stichting kan helpen.

De volgende BASTA-tafel zal op 20 april plaatsvinden in Amsterdam Nieuw-West.