Resultaten 8e BASTA-tafel Nieuw-West

Datum:
Resultaten 8e BASTA-tafel Nieuw-West


Op 20 april vond de achtste BASTA-tafel plaats in Amsterdam Nieuw-West. Inmiddels zijn de resultaten bekend: wie heeft welke hulp geboden?

In samenwerking met de VCA zijn vooraf zes projecten in Amsterdam-Nieuw-West geselecteerd. Allemaal wijden ze zich op hun eigen wijze aan de bestrijding van armoede, in al zijn vormen. Voor een groot deel van de vragen is inmiddels een antwoord gevonden. Voor andere wordt nog druk gezocht naar een oplossing. Zodra die er is, melden we dat op deze pagina.

Tafelgasten
Aan deze BASTA-tafel namen plaats: Peter Paul Boon (Delta Lloyd), Eric van Kaam (Ymere) en Edwin Klomp (Klomp Dakbedekkingssystemen). De ‘doeners’ die zorgen dat alle toezeggingen ook daadwerkelijk worden gerealiseerd, zijn dit keer afkomstig van Delta Lloyd en Ymere.

Welke hulp is er tot nu toe geboden?

Hulpvraag Resultaat
De Coöperatieve vereniging Westside Slotermeer vraagt voor de vrijwillige medewerkers van het Westside Café trainingen en examens Sociale Hygiëne, Bedrijfshulpverlening en EHBO. 
Verder zoeken ze voor het café 2 nieuwe koelkasten en stoelen, liefst stapelbaar.
 • Delta Lloyd kan helaas geen koelkasten of BHV-training aanbieden, maar wel een AED (over na een verhuizing). Deze wordt aangeboden zodra de vrijwarings-verklaring klaar is.
 • Klomp heeft zijn buurman IJskoud bv gevraagd, maar deze heeft nu geen koelkasten beschikbaar. Hij wil wel uitkijken naar horeca-koelkasten die eenvoudig te repareren zijn.
Hafida ontvangt in haar huiskamer eenzame ouderen. Ze zoekt vooral een vervangende ruimte. Daarnaast zoekt ze hulp in de vorm van Cup-a-Soup, nieuwe spelletjes, een uitstapje voor de ouderen en de (financiële) middelen om voor ze te kunnen koken.
 • Delta Lloyd is sponsor van World Press Photo en geeft de ouderen gratis toegang tot de tentoonstelling.
 • Via Delta Lloyd heeft Unilever een mooie, Cup-a-Soup-carrousel geschonken, vol soepjes voor de lunch.
Mannen uit het juiste hout gesneden zoekt materiaal voor hoogwaardige meubels die hij samen met mannen uit de buurt (arm, eenzaam en met een afstand tot de arbeidsmarkt) wil gaan maken.
 • Klomp gaat binnenkort een ruime hoeveelheid staal afleveren.
Buurtcamping Sloterpark zoekt een leen-aggregaat en ook een evenementen-verzekering zou flink schelen in hun budget. Daarnaast zijn ze op zoek naar voedsel, bijvoorbeeld wat vrijdagmiddag over is in een van de bedrijfsrestaurants.
 • Ymere leent een aggregaat uit aan de Buurtcamping.
 •  Delta Lloyd heeft een evenementen-verzekering aangeboden. De organisatoren zijn bij Delta Lloyd op bezoek geweest om de te verzekeren risico’s te bespreken. Op dit moment worden de formulieren in orde gemaakt.
Het Sadaqah Initiatief
zoekt hulp bij het maken van pr-materiaal: banners, flyers en (vrijwillige) ondersteuning bij het opstellen van een pr-plan. Bij wie kunnen deelnemers op bezoek om kennis te maken met het bedrijfsleven? Werknemers van de tafelgasten zijn op hun beurt welkom om bij wijze van teamuitje vrijwilligerswerk te doen (zoals voedselpakketten samenstellen).
 • Een team vrijwilligers van Delta Lloyd gaat binnenkort
  voedsel inzamelen en uitdelen.
 • Delta Lloyd heeft de organisator uitgenodigd voor de denktank die Delta Lloyd Foundation binnenkort organiseert voor alle BASTA-projecten die om pr-hulp hebben gevraagd.
De Geluksdisco heeft voor de (onbetaalde) optredens dringend behoefte aan kwalitatief goede microfoons (3 Shure SM 58 microfoons met kabel en statief). Daarnaast zoeken ze een beamer om karaoke te kunnen organiseren.
 •  Klomp heeft het audiovisuele bedrijf  Ledsvisual bereid gevonden om 3 shure SM 58 microfoons met statief ter beschikking te stellen. Deze zullen binnenkort worden afgeleverd.
 • Edwin Klomp heeft geregeld dat Martin Spee, bekende Amsterdamse zanger en theatermaker, een keertje gratis komt optreden tijdens de geluksdisco.

De volgende BASTA-tafel zal op 21 september plaatsvinden in Amsterdam Zuidoost.