Vijf projecten blij met computers Delta Lloyd

Datum:
Vijf projecten blij met computers Delta Lloyd


Begin december, tijdens de BASTA-tafel in Amsterdam Zuidoost, vroeg project Computerbrain om gebruikte pc’s. Niek Hoek (toenmalig voorzitter RvB) bood aan om te kijken wat Delta Lloyd nog in huis had. Afgelopen dinsdag werd niet alleen Computerbrain, maar nog vier BASTA-projecten blij gemaakt met computers van Delta Lloyd.

Stichting Computerbrain verzorgt huiswerkbegeleiding en laagdrempelige, praktijkgerichte computertraining voor jongeren en volwassenen. Jaarlijks wil het project minimaal 120 sociaal kwetsbare bewoners van Amsterdam Zuidoost een beter toekomstperspectief bieden. Maar daar heeft het project wel genoeg, goed werkende computers voor nodig.

Klaar voor gebruik
Berrie Vlietstra (directeur IT en Services) heeft opvolging gegeven aan het aanbod van Niek Hoek, door enkele tientallen computers te doneren. Deze zijn door de medewerkers van IT&S opnieuw geconfigureerd en voorzien van een nieuw besturingssysteem. Dankzij de contacten van IT&S met Microsoft, heeft Delta Lloyd Foundation voor een heel schappelijke prijs nieuwe software (Windows en Office) kunnen aanschaffen. IT&S heeft de software op de pc’s geïnstalleerd.

Blije projecten
Zo kon dinsdag Computerbrain blij gemaakt worden met 15 computers. Maar ook twee projecten die in februari aanschoven bij de BASTA-tafel in Amsterdam-Noord (Pek-o-Bello en de Vrouwenbazaar) kregen ieder 2 pc’s. Daarnaast zijn er nog twee armoedebestrijdingsprojecten die niet aan een BASTA-tafel verschenen, maar toch werden getrakteerd op computers: het Wereldhuis (Centrum) kreeg er 2 en Amsterdam aan het Werk (Oost) mocht 5 stuks in ontvangst nemen. De verhuizers van verhuisbedrijf De Wit uit Haarlem waren zo aardig de computers bij de projecten af te leveren.

Samar Shalaan van de Vrouwenbazaar: ‘Wij zijn heel blij dat wij onze cursisten blij kunnen maken met deze computers. Vrouwen die een onderneming willen starten, kunnen op de pc’s aan hun website werken. Andere buurtbewoners kunnen erop leren met computers omgaan. Delta Lloyd, heel erg bedankt!’